XPOSI Digital Library
Al uw e-books binnen handbereik

Full service

Flexibel licentiebeheer

Uitgever-onafhankelijk

Koppelen met uw bestaande systemen

Ontwikkeld in samenwerking met gebruikers

Schaalbaar

Full service

Het Square e-book platform is een full-service oplossing. Nieuwe publicaties kunnen door de uitgever direct aan Square geleverd worden. Square zorgt er voor dat ze beschikbaar worden in uw online bibliotheek. Wij kunnen de titelgegevens van nieuwe boeken ook leveren voor integratie in uw bestaande bibliotheekcatalogus.

Uw digitale boeken worden op het Square platform gehost. De online publicaties zijn full-tekst doorzoekbaar en worden op een efficiënte wijze ‘gestreamd’ naar de browser. Hierdoor is de applicatie snel en wordt belasting van de netwerkverbindingen beperkt.

Flexibel licentiebeheer

Het platform biedt de mogelijkheid om het gebruik van een publicatie af te stemmen op uw afspraken met de uitgever. Door het instellen van het aantal gelijktijdige gebruikers – ook wel virtuele leners - van een e-book, werkt uw online bibliotheek precies zoals u dat gewend bent. Wordt een boek veel gebruikt, dan schaft u meer licenties (virtuele exemplaren) aan.

Indien u gebruik maakt van BIBIS, het bibliotheek systeem van Square, dan zijn de licentie-afspraken inzichtelijk in de catalogus. De koppeling met de uitleenmodule geeft u inzicht in het aantal beschikbare licenties en de huidige gebruikers (leners) van de publicaties.

Uitgever-onafhankelijk

Het platform is volledig onafhankelijk. Boeken in pdf- of e-pub formaat van elke binnen- of buitenlandse uitgever kunnen opgenomen worden. Het kan daarbij zowel nieuwe publicaties betreffen, alsook bijvoorbeeld gescand historisch materiaal. Het platform biedt de mogelijkheid om te koppelen met de webservices van uitgevers voor het beschikbaar stellen van content en het beheer van licenties.

Op dit moment omvat het platform ruim 12.000 juridische boeken en zijn er in Nederland leveringsafspraken met de uitgeverijen Wolters Kluwer en Bju, waarbij nieuwe content direct via het platform beschikbaar wordt gesteld.

Koppelen met uw bestaande systemen

Het Square e-book platform kan gebruikt worden in combinatie met uw bestaande systemen.

De reader kan gekoppeld worden aan elke bibliotheek oplossing. Via een verwijzing naar het online platform kunnen uw gebruikers de online boeken openen in de EASY Reader. Uiteraard is een volledige integratie mogelijk met het BIBIS Library Management System van Square.

Via de beschikbare webservices kan de zoekfunctie van het Square e-book platform geïntegreerd worden in uw bestaande content-integratie systeem.

Ontwikkeld in samenwerking met gebruikers

De Square e-book oplossing is ontwikkeld in samenwerking met Advocatenkantoor Van Doorne te Amsterdam. Onder begeleiding van Wolters Kluwer is de volledige bibliotheek van Van Doorne gedigitaliseerd. Alle boeken die niet in een digitale vorm beschikbaar gesteld konden worden door de uitgevers, zijn gescand. Inmiddels maken ook andere advocatenkantoren gebruik van de reader. De ervaringen van deze kantoren worden gebruikt om het product verder te verbeteren.

Schaalbaar

De prijsstelling van de oplossing bestaat uit een eenmalige investering en een jaarlijkse abonnementsprijs. Het jaarlijkse abonnement is gebaseerd op de omvang van uw digitale bibliotheek. U kiest voor de staffel die past bij het aantal publicaties dat u via het platform wenst te ontsluiten. Indien uw bibliotheek in de toekomst groeit, kunt u eenvoudig uitbreiden naar een hogere staffel.

Interested?
Interested? Contact us!