Praktijk
News Klanttevredenheids-onderzoek News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Volgende stap op de Roadmap

Naar aanleiding van de productvisiesessies met onze klanten hebben we de productvisie nader uitgewerkt. Tevens hebben we voor de eerste periode ook de roadmap uitgewerkt.

Naar aanleiding van de productvisiesessies met onze klanten hebben we de productvisie nader uitgewerkt. Tevens hebben we voor de eerste periode ook de roadmap uitgewerkt. In onderstaand overzicht zien jullie onze roadmap van 2021 en begin 2022.

Afbeelding van de roadmap

De komende tijd gaan we aan de slag met de Online Publieke Catalogus (OPC). Hier zijn een aantal zaken die we graag willen verbeteren, onder andere de look en feel. De oude OPC bestaat al een tijdje en doet nog altijd trouw dienst. Echter vonden we het wel eens tijd om deze ook weer in een nieuwe jasje te steken. Op het gebied van gebruikersvriendelijkheid, zijn de laatste jaren tal van ontwikkelingen geweest, en deze bevindingen willen we ook toe gaan passen op een nog gebruikersvriendelijkere OPC.

Naast het grafische werk, willen we natuurlijk functioneel ook de gebruiksvriendelijkheid en kwaliteit verhogen. Zo willen we bijvoorbeeld de sortering van de resultaten zodanig aanpassen, dat deze overzichtelijk zijn, maar ook dusdanig gestructureerd dat de meest relevante hits als eerste naar voren komen. Een gedegen zoek machine is daarin onmisbaar. Ook die wordt dus mee aangepakt, en is 1 van de ‘stille’ wijzigingen op de achtergrond, die u wellicht niet ziet, maar zeker gaat merken.

Met alleen sortering ben je er uiteraard niet. Zeker bij een bredere zoekvraag, kan het zijn dat je door de hoeveelheid resultaten toch de bomen door het bos niet meer ziet. Een goede filtering of ‘facet filtering’ is dan een onmisbare tool, die zelfs heel persoonlijk kan zijn. Om te starten willen we de (facet) filtering flink updaten naar de laatste standaarden, en het liefst zelfs configureerbaar maken zodat we ieders wens kunnen behartigen.

Hebben jullie nog vragen en/of opmerkingen over de productvisie? Neem dan contact op met Marcel Boelaars (Productmanager) of Marjo Caessens (Klantmanager) via 0475 37 12 40.