Praktijk
News Klanttevredenheids-onderzoek News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Medewerker aan het woord: Ruud Limbeck

Een vast gezicht en vaste stem voor Square is Ruud Limbeck. Al 40 jaar is hij werkzaam en niet weg te denken binnen het team.

Deze keer maken jullie kennis met Ruud Limbeck. Voor vele klanten en relaties van ons is hij een bekend gezicht. Sinds 1 januari is Ruud 40 jaar in dienst bij Square. Ter gelegenheid van deze mijlpaal ben ik in gesprek met Ruud gegaan

Hoe ben je bij Square terecht gekomen?

Destijds zat ik aan het einde van mijn militaire dienstplicht. Eigenlijk had ik interesse in een functie binnen de militaire organisatie maar een project ging niet door. Vervolgens ben ik verder gaan kijken naar wat mij interesseerde. Computers kwamen op dat moment voor steeds meer bedrijven beschikbaar. Ik ben altijd al geïnteresseerd in techniek en deze nieuwe ontwikkeling sprak me destijds zeer aan. Naast computers in het algemeen, was er ook de interesse in het programmeren en het zelf samenstellen ervan. Een hele interessante uitdaging. De opleiding van computerprogrammeur kwam op m’n pad en via een stage met baangarantie ben ik bij Square terecht gekomen.

En toen?

Ik ben betrokken geweest bij veel uitlopende projecten. Een belangrijke was de ondersteuning bij ons eigen vervoerspakket voor taxibedrijven, rouw- en trouwvervoer, maar vooral ook ambulances. Vervolgens stond ik mede aan de wieg van BIBIS. Eerst hebben we in opdracht van een klant een pakket ten behoeve van dossiervorming gemaakt; dit product hebben we zelf intern ook nog lang gebruikt. Mede door de input van klanten hebben we het pakket verder doorontwikkeld naar een compleet volwaardig bibliotheekpakket. In 1996-1997 kwam de internettechnologie naar boven borrelen. We hebben destijds de keuze gemaakt om BIBIS om te schrijven naar internetsoftware ipv naar Windows. Daar is “BIBIS’98” uit gekomen, een pakket dat bij grote klanten gebruikt ging worden. De technologie was destijds bij systeembeheerders nog onbekend en onbemind. Toch was dit de start van de verschuiving van lokale installaties naar hosting diensten voor onze klanten. Dus weer een andere tak van sport waar ik actief in werd. Ik ben op verschillende gebieden binnen de organisatie actief geweest maar ben steeds weer bij de focus op BIBIS terecht gekomen. Met BIBIS wil en kan ik onze klanten ontzorgen.

In al die jaren ben ik betrokken geweest met de technische kant van de software alsmede met het klantcontact. Ik vind het belangrijk om te horen wat er speelt bij de klanten zodat we dit vervolgens kunnen toepassen. Vanuit de expertise gedurende de jaren ben ik ook betrokken geweest in de verdere ontwikkeling van andere producten als EASY, XPOSI en de Selfcheck App. De laatste jaren zijn mijn werkzaamheden verschoven naar consultancy, project ondersteuning en support agent. Zo kunnen we zorgen dat de producten blijven aansluiting bij de wensen van de klanten.

Wat vind je zo leuk om bij Square te werken?

Vooral uit het klantcontact haal ik plezier. Ondertussen heb ik met klanten langdurige relaties. Die gaan ook verder dan klantcontact, er is persoonlijke binding. Daarnaast heb ik me altijd thuis gevoeld in het team. Ondanks mijn leeftijd, is het geen belemmering om te werken met een jonger team. De verbindende factor tussen klant, development en directie vind ik een leuke positie in de organisatie.

Wat is je toekomstwens?

Er gebeurt veel in de wereld van de bibliotheken en ik wil zorgen dat een product als BIBIS als basis kan blijven voorzien in deze ontwikkelingen. BIBIS is een mooi fundament voor nu en de toekomstige bibliotheek. ik wil zorgen dat ook in de toekomst hier tegenaan geleund kan worden. Verder wil ik over een paar jaar gaan genieten van mijn vrije tijd samen met mijn vrouw en kinderen.

Collega's over Ruud

Naast dat Ruud altijd voor de klanten en relaties klaar staat, staat hij ook voor zijn collega’s altijd klaar. Ruud is een vaste factor in de organisatie waar we op kunnen bouwen. Naast zijn onuitputtelijke kennis en ervaring brengt hij ook de nodige humor in het team. Hij is zeer sociaal en zorgt ervoor dat collega’s zich (snel) thuis voelen. Ruud bedankt voor je collegialiteit, je bent een prettige persoon om mee samen te werken en ik kijk uit naar nog vele jaren een fijne samenwerking.

Marjo Caessens - van Spyk
Teamlead, klantmanager