Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Gemakkelijk informatie vinden dankzij de hybride bibliotheek

Op dit moment zijn we hard achter de schermen bezig met het samenvoegen van BIBIS en XPOSI.

Momenteel zijn we volop bezig met het ontwikkelen van onze hybride bibliotheek. Het gaat om het samenvoegen van BIBIS en XPOSI. BIBIS is ons fysieke bibliotheekplatform. Als er nu via BIBIS gezocht wordt naar een boek, maar het is niet fysiek aanwezig, dan wordt er wel aangegeven dat er een e-book is. Echter, wanneer er via XPOSI gezocht wordt, ons digitale bibliotheekplatform, dan geeft deze niet aan dat er een fysieke versie is. Door het integreren van deze twee platformen wordt zoeken in de toekomst makkelijker. De hybride bibliotheek wordt namelijk voorzien van een zoekportaal dat door middel van één zoekopdracht, zowel fysiek als digitaal doorzoekt. Eén van de voordelen is dus dat er efficiënter gewerkt kan worden.

Daarnaast heeft de hybride bibliotheek nog een ander voordeel. Een hybride bibliotheek zorgt er namelijk voor dat informatie altijd kunt vinden. Het maakt niet uit of je op kantoor werkt, of vanuit huis, je hebt informatie altijd bij de hand. Toch zal de fysieke bibliotheek een prominente rol blijven spelen. Bijvoorbeeld omdat bepaalde informatie niet digitaal aangeleverd kan worden. Het doel van de hybride bibliotheek is om de kloof tussen offline en online te verkleinen. Uiteindelijk zal de grootste focus ook op digitaal komen te liggen.

De hybride bibliotheek van Square zal in het najaar opgeleverd worden. Vanuit hier zullen we een basis hebben om verder te bouwen. Uiteraard zullen wij blijven meebewegen in de digitale ontwikkelingen en behoeften vanuit de gebruikers.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen omtrent de hybride bibliotheek? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief!