Praktijk
News Klanttevredenheids-onderzoek News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

‘Hoe de selfcheck-app kan helpen in het uitleenproces’

Maak kennis met Sabine Delelie, informatiespecialiste bij de Brusselse vestiging van NautaDutilh. Zij vertelt ons meer over hun ervaring met de Selfcheck-app van Square.

Inleiding

NautaDutilh maakt al enige tijd gebruik van BIBIS, het bibliotheeksysteem van Square. Het grote internationale advocatenkantoor, gespecialiseerd in Nederlands, Belgisch en Luxemburgs recht, leent de nodige boeken uit aan haar medewerkers. Ook het hoofdkantoor in Brussel is sinds kort aan de slag gegaan met BIBIS, om uiteenlopende (wet-)boeken en tijdschriften gestructureerd vast te leggen. Ook maken zij gebruik van de uitleenmodule. Sabine Delelie maakt als medewerker bij de interne bibliotheek veelvuldig gebruik van de services.

Welke diensten gebruiken jullie?

NautaDutilh maakt onder andere gebruik van de Selfcheck-app die gekoppeld is aan BIBIS, ons digitale bibliotheeksysteem. Het handige daaraan is dat iedereen gewoon met zijn of haar telefoon de barcode op het boek kan scannen. De bibliotheekmedewerkers voorzien onze boeken van een unieke barcode, waarmee je het boek snel uitcheckt. Een geweldige uitkomst voor het hele uitleenproces! Alles is nu veel makkelijker en overzichtelijker. Voorheen ging er veel tijd verloren door de vele stappen die we moesten doorlopen om tot een uitlening te komen. Met de komst van de Selfcheck-app is dit proces dus flink versneld. Op de achtergrond gaat alles vanzelf, het enige wat wij nog maar hoeven te doen, is de nieuwe boeken voorzien van een matchende barcode.

Hoe ervaren jullie gebruikers deze oplossing?

Op dit moment werken nog een aantal mensen thuis, waardoor het in de bibliotheek een stuk rustiger is dan normaal. Ik zie vooral veel jongeren de app gebruiken, die hebben hun telefoon altijd bij de hand. De feedback die ik tot nu toe heb ontvangen klinkt heel positief!

Waarom hebben jullie voor Square gekozen?

Wij hebben nauw contact met onze bibliothecaris op het kantoor in Nederland. Hij werkt al heel wat jaren succesvol samen met Square. Hij is dan ook de aangewezen persoon om zich bezig te houden met de inrichting en updates van het bibliotheeksysteem. Hij tipte Square, toen we een probleem bij hem neerlegden. Het kwam namelijk veel voor dat kantoormedewerkers boeken wilden lenen, maar deze vervolgens niet uitcheckten. Hierdoor wisten we niet zeker welke boeken bij welke medewerker waren. Na een hoop mailverkeer bleek vaak dat het boek simpelweg niet uitgecheckt was. Onze collega stelde toen BIBIS voor. We zochten niet langer verder en gingen met onze wensen langs bij Square. Zij gingen meteen voor ons aan de slag.

Wat zijn jullie toekomstwensen?

De app werkt perfect! Echter, Brussel is een stad waar meerdere talen worden gesproken, dus ook bij ons op kantoor. De app neemt de taal op de telefoon direct over. Medewerkers die hun telefoonsysteem in het Engels hebben ingesteld, zien dus ook Engelse content in de app. Dat is nog wel eens lastig met het zoeken op trefwoorden, want die kun je ook alleen maar in het Engels invoeren. Voor zo’n zoekopdracht gebruik je al gauw je moedertaal, zoals Frans of Nederlands. Dit is helaas (nog) niet in te stellen in de huidige app. Gelukkig denkt Square mee aan een oplossing waarmee de taal in de app apart is in te stellen.

Benieuwd naar BIBIS, de Selfcheck-app en/of XPOSI? Neem dan vrijblijvend contact met ons op voor een demo of meer informatie.