Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

De krachtige basis van een bibliotheeksysteem

Een bibliotheeksysteem is een concept wat alom bekend is binnen bedrijven. Maar, wat houdt het nou precies in? En wat is de toegevoegde waarde van zo’n systeem? Wij nemen je graag mee langs de ins en outs van een bibliotheeksysteem en welke toevoeging het zou kunnen bieden voor jouw bedrijf.

Hoe is het ontstaan?

Iedereen kent ze: bibliotheken. Een concept wat al eeuwen bekend is en waar iedereen zeker al eens is binnengelopen. Het is dé plek om toegang te krijgen tot informatie. Deze informatie is over de jaren ook deels gedigitaliseerd, in bijvoorbeeld bibliotheeksystemen. Het is namelijk dé manier om (mis)informatie te filteren en te sorteren. Daarnaast zorgen deze systemen ervoor dat je de boeken die je zoekt makkelijk kunt vinden in een online systeem.

Werkwijze

Ieder bedrijf heeft wel iets van bedrijfsliteratuur. Dit kunnen duizenden boeken zijn, of honderden e-books vol met informatie. In een bibliotheeksysteem worden deze bestanden in een handige interface samengevoegd. De informatiespecialist zorgt voor de juiste omschrijvingen en zoekwoorden, zodat medewerkers de boeken snel en makkelijk via een zoekbalk kunnen vinden. De informatiespecialist is de spil van de bibliotheek. Hij of zij zorgt ervoor dat de collega's snel tot de benodigde informatie ter beschikking komen.

Het handige aan deze systemen is dat ze volledig zelf gevuld kunnen worden met informatie die voor jouw bedrijf interessant is. Van strafrechtelijke boeken tot alles over bijvoorbeeld bouwtechniek: de literatuur die voor de medewerkers van toepassing kan zijn, wordt expliciet de inhoud van het bibliotheeksysteem. De informatiespecialist zorgt hierbij voor een goede collectievorming, classificatie van relevante gegevens en het begeleiden van collectie naar connectie.

Actueel

Het systeem blijft altijd actueel. Het gaat met de tijd mee, kan op ieder moment bijgevuld worden met de belangrijkste, meest relevante informatie en groeit mee met steeds verdergaande digitalisering. De informatiespecialist zal collega's gaan begeleiden hierin hun weg te vinden. Het zorgt ervoor dat medewerkers niet alleen gerichter, maar ook effectiever kunnen zoeken. De beste manier om het in het kort samen te vatten is dat het dé plek is waar online en/of offline literatuur samenkomt die relevant is voor jouw bedrijf en vooral je medewerkers.

Nieuwsgierig wat een bibliotheeksysteem voor jouw bedrijf kan betekenen? Square lanceert de Hybrid Library. Dit is de plek waar je digitale en fysieke bibliotheek samenkomen. Voor vragen of meer informatie, neem gerust contact met ons op!