Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

De Hybrid Library

In 2023 is het eindelijk zover: de Hybrid Library is klaar voor gebruik. Hét nieuwe product van Square waar de fysieke (BIBIS) en digitale (XPOSI) collectievorming in samenkomen. Hier kunnen bedrijven op de meest efficiënte manier zoeken naar de juiste literatuur en informatie. Square zorgt ervoor dat de informatie makkelijk op één plek te vinden is.

BIBIS en XPOSI zijn de bekende softwareprogramma’s van Square. Deze worden in 2023 samengevoegd tot één programma: De Hybrid Library. Beide programma’s blijven nog los van elkaar bestaan, maar het zoekgedeelte (de Online Publieks Catalogus) wordt voor de gebruiker samengevoegd. Het zoeken wordt dus in alle gevallen gedaan vanuit één interface.

Hierdoor wordt zoeken uniform en overzichtelijk, is alles opgefrist tot de laatste standaarden en is er security wise een nóg stabieler product gevormd. Als een organisatie alleen BIBIS of XPOSI heeft, maken ze gebruik van de nieuwe Hybrid Library als OPC, enkel voor hun betreffende module.

Oneindige bron

De Hybrid Library zorgt voor een haast oneindige bron van informatie en ondersteuning, bij bijvoorbeeld literatuuronderzoek en het verkrijgen van nieuwe, relevante bronnen en materialen. De fysieke en digitale content is beschikbaar via één portaal en het is mogelijk om uitgebreider te filteren en sorteren om ervoor te zorgen dat de gebruiker het optimale uit de bibliotheekcollectie kan halen. Zo ben je in minder klikken, bij meer informatie.

Van collectie naar connectie

De digitalisering gaat hard en is een proces wat niet meer te stoppen is. Square ondersteunt hierbij graag. Door de samenvoeging van de papieren en digitale collectie, hoeft er niet lang meer gezocht te worden naar de perfecte literatuur.

De informatiespecialist blijft een belangrijke rol spelen. Deze zorgt met zijn of haar expertise ervoor dat de specifieke kenmerken van het kantoor aan de collectie(s) kunnen worden toegevoegd. Zo kan men de informatie uitgebreid classificeren op relevantie van het bedrijf, samen met de ondersteuning van de tools die zijn mogelijk gemaakt door Square. De kracht hiervan is dat de collega’s op deze manier zo efficiënt mogelijk kunnen werken en gelijk vinden waar ze heen op zoek zijn.

Toekomst

Er zit nog veel aan te komen voor de Hybrid Library. Binnenkort zal ook op de achtergrond de signaleringstool worden toegevoegd in het systeem. Daarbij wordt de metadata geoptimaliseerd, waardoor het nog makkelijker wordt om titels terug te vinden op basis van trefwoorden, serienaam, jaar van uitgave, enzovoorts. Uitlenen van boeken blijft mogelijk via de catalogus alsmede via de Selfcheck App. Met gebruikerssessies en het inspelen op de wensen en behoeften die er liggen, probeert Square het zo makkelijk mogelijk te maken voor de gebruiker, ook als er nog geen grote technische kennis is.

Meer informatie over wat de Hybrid Library met BIBIS en/of XPOSI voor jouw bedrijf kan betekenen? Neem gerust contact met ons op!