Praktijk
News Klanttevredenheids-onderzoek News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Hoe Square met security omgaat

Security: een onderwerp wat bij ieder bedrijf relevant is. Waar vele beroepen zich mee bezighouden, en waar iedereen mee in aanraking komt. Maar, vaak gebeurt dit ook onbewust. Ben jij je namelijk bewust van hoeveel securitysystemen jij op een dag gebruikt? Bij Square zorgen we ervoor dat de gebruiker hierin wordt ontzorgd. Daar zijn nu een aantal nieuwe ontwikkelingen voor.

Security Framework

Het moederbedrijf van Square, Total Specific Solutions, zorgt ervoor dat alle TSS-units het Security Framework krijgen. Dit is de leidraad voor Square om met beveiliging bezig te zijn. Voor Square betekent Security het actief bezig zijn met deze systemen, om er zo voor te zorgen dat de eindgebruiker met de beste, meest up-to-date maatregelen te maken krijgt. Zo is het eisenpakket heel divers: van de werkplaats en de Cloud en hoe deze ingericht behoren te zijn tot aan welke standaarden Square zich dient te houden. Een ander voorbeeld is dat de back-up van systemen niet op één systeem staan. Deze back-ups worden over verschillende systemen verspreid om de veiligheid van het systeem te waarborgen.

PEN-testen en DKIM-/DMARC-systemen

Eén van deze security-updates zijn de zogenaamde PEN-testen, oftewel penetratietesten. Hier houdt een derde, ingehuurde partij, zich bezig met de kwetsbaarheden van Square in kaart te brengen. De voordelen hiervan zijn dat Square op deze manier precies weet waar nog winst te behalen valt en geeft ons daarmee ook handvatten om deze te verbeteren. Als het op mailen en mailings aankomt zijn ook hier extra maatregelen getroffen. Dit zijn de DKIM- en DMARC-systemen; richtlijnen waar phishing en spam mee worden tegengehouden en waardoor we hier beter op voorbereid zijn.

Vinger aan de pols

Bij Square staat één ding voorop: De gebruiker niet belasten maar wél ontzorgen. Zo zijn er controlelijsten en bedrijfsmatige processen, die dagelijks, wekelijks, maandelijks of ieder kwartaal worden uitgevoerd. Het is een continu proces, met als voornaamste doel om een vinger aan de pols te houden.

Toekomstplannen

Het volgende proces wat er bij Square aan zit te komen is het gebruikersbeheer van de SSO-koppeling. Deze wordt in het tweede kwartaal van dit jaar gedeeld. De vernieuwde koppeling voldoet aan de laatste security richtlijnen, waardoor het mogelijk wordt om ook gepersonaliseerde koppelingen toe te voegen. Denk hierbij aan het toewijzen van rollen, zoals admin of gebruiker.

Meer informatienodig over hoe Square op deze en andere gebieden met het thema Security omgaat? Neem gerust contact met ons op!