Praktijk
News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Livegang Hybrid Library

Het is zover: de Hybrid Library van Square is live!

De Hybrid Library is een interface die in twee jaar tijd van de tekentafel is uitgegroeid tot een bruikbaar product. Het is ontstaan door de behoefte van de klant én de markt. De Hybrid Library voegt de bekende programma’s van Square, BIBIS en XPOSI, samen tot één interface. We spreken Marjo Caessens – van Spyk over het proces en de eerste reacties.

“De livegang is goed verlopen,” vertelt Marjo. “In het voorproces is er heel veel contact geweest met klanten, zijn er afstemmingen geweest met IT en hebben klanten eerste testversies kunnen uitproberen. De eerste ervaringen en bevindingen zijn vervolgens weer gedeeld. Hierdoor is dit een proces geweest waar we telkens opnieuw getoetst hebben of we nog in de goede richting zitten. De laatste weken zijn echt de puzzelstukjes in elkaar gevallen.” De eerste reacties lovend. Maar, dit betekent niet dat de Hybrid Library nu af is. Marjo: “Het is niet zo dat het nu klaar is. We blijven de Hybrid Library gewoon doorontwikkelen.” Zo komen er in het 2e of 3e kwartaal personaliseringsmogelijkheden.

Eerste reacties

De eerste reacties vanuit klanten zijn dan ook positief. Een greep hieruit: “Visueel ziet het er goed uit! Overzichtelijke schermen, duidelijke indeling, overzichtelijke filters én geen blokjes maar een lijstweergave. Superfijn!” “Schermen zien er logischer én moderner uit, we zijn positief verrast.” Of: “Wat een fijn systeem! Hier kunnen we zeker mee vooruit.” De eerste klanten zijn al over naar de Hybrid Library, maar de komende dagen gaat iedereen die gebruikmaakt van XPOSI en BIBIS migreren.

De Hybrid Library

BIBIS en XPOSI zijn de bekende softwareprogramma’s van Square. Deze zijn samengevoegd tot één programma: De Hybrid Library. Beide programma’s blijven nog los van elkaar bestaan, maar het zoekgedeelte (de Online Publieks Catalogus) wordt voor de gebruiker samengevoegd. Het zoeken wordt dus in alle gevallen gedaan vanuit één interface.

Hierdoor wordt zoeken uniform en overzichtelijk, is alles opgefrist tot de laatste standaarden en is er security wise een nóg stabieler product gevormd. Als een organisatie alleen BIBIS of XPOSI heeft, maken ze gebruik van de nieuwe Hybrid Library als OPC, enkel voor hun betreffende module. De Hybrid Library zorgt voor een haast oneindige bron van informatie en ondersteuning, bij bijvoorbeeld literatuuronderzoek en het verkrijgen van nieuwe, relevante bronnen en materialen. De fysieke en digitale content is beschikbaar via één portaal en het is mogelijk om uitgebreider te filteren en sorteren om ervoor te zorgen dat de gebruiker het optimale uit de bibliotheekcollectie kan halen. Zo ben je in minder klikken, bij meer informatie.

Meer informatienodig over de Hybrid Library of andere producten vab Square? Neem gerust contact met ons op!