Praktijk
News Klanttevredenheids-onderzoek News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Square Roadmap deel 2

Bij Square zijn we constant in beweging. Begin dit jaar hebben we een roadmap van geheel 2023 met jullie gedeeld, met daarin de plannen en verwachtingen van al onze werkzaamheden. Ondertussen hebben we al een heel deel van deze roadmap bewandeld en is er al een half jaar voorbij, dus een goed moment om even terug én vooruit te kijken naar wat is geweest en wat nog komen gaat.

Afgerond

Om te beginnen met de zaken die afgelopen half jaar zijn afgerond. Het allereerst en belangrijkste: de Hybrid Library is live! Vanaf april zijn we aan de slag gegaan om alle klanten hiernaar over te zetten. Ook de SSO-koppeling (Single Sign On), waarbij zowel de servers van Square, als die van je eigen organisatie samenwerken om je automatisch op het portaal en producten van Square te laten inloggen, is online. In het totaalplaatje merken we ook dat de SSO-koppeling groeit in populariteit om het totaalplaatje van de Hybrid Library af te maken en is de awareness naar de voordelen vergroot. Daarnaast zijn de 3 securityverbeteringen reeds afgevinkt.

Gepersonaliseerde oplossingen

Twee processen die nog vol in ontwikkelingen zijn, zijn de gepersonaliseerde oplossingen en de metadata. De oplossingen zijn door gesprekken met klanten, die de afgelopen tijd hebben plaatsgevonden, volledig helder geworden. De belangrijkste punten die in eerste instantie worden aangepakt zijn het logo toevoegen van de eigen organisatie, het opslaan van specifieke sorteermogelijkheden en de ruimte om eigen teksten toe te voegen. De eerste dingen hiervan worden in augustus gerealiseerd.

Metadata

Bij Square streven we ernaar om updates zo goed en compleet mogelijk uit te voeren. De technische wereld verandert ontzettend snel, waardoor er wel eens extra stappen gezet moeten worden die een paar maanden eerder nog niet in het plan van aanpak zaten. Dit is ook het geval geweest bij de signaleringstoolupdate. Hierdoor is de metadata iets wat vanaf september actief op de agenda staat. De hoop en verwachting is om het dit jaar nog te kunnen realiseren. Ook willen we dan bouwen aan een verbeterde en uniforme interface voor de uitgeverijen die bij ons nog niet geautomatiseerd hun digitale content aanleveren.

Klantcontact

Buiten de technische aspecten zijn er van de drie productsessies al twee afgerond. De derde zal in Q4 plaatsvinden. Deze productsessies dienen om nieuwe inzichten op te doen en een duidelijker beeld te krijgen van de verbeteringen die wij als Square kunnen doorvoeren.

Verdere toekomst

Daarnaast staat de hercertificering van ISO in september gepland. Ook het collectiebeheer verbeteren staat op de agenda. Dit betekent dat we met de mogelijkheid bezig zijn om eerder gedrukte versies van bepaalde boeken te kunnen verbergen. Daarnaast zijn er gesprekken gaande over een oplossing voor de titelimportbronnen, de mogelijkheid voor open access boeken, en het toepassen van Artificial Intelligence in onze systemen. En, niet te vergeten: de nieuwe website komt er naar verwachting nog dit jaar aan!

Meer informatie nodig over deze roadmap of over de producten van Square? Neem gerust contact met ons op!