Praktijk
News Klanttevredenheids-onderzoek News Roadmap Square 2023 Casus In gesprek met Schoups News Livegang Hybrid Library News Oplossen en voorkomen security issues News Nieuwe SSO-koppeling News Hybrid Library News De krachtige basis van een bibliotheeksysteem News Square Roadmap 2023 Team Collega uitgelicht: Mitch de Peffer Casus Efficienter uitleenproces dankzij de selfcheck-app News Wat zijn SLA-rapportages en waarom sturen wij deze uit? Casus Boeken zijn eenvoudig en snel vindbaar en je hebt ze altijd bij de hand News Hybride Bibliotheek Team Collega uitgelicht: Marjo Caessens Support Customer Care Support Alert bedrijfsprocessen News Terugblik productsessie XPOSI Support Nieuwe helpdeskprocedure News Collega aan het woord: Ruud Limbeck Support Aanpassen BIBIScode Square ISO Nieuws Square XPOSI en nieuwe Rechtsorde Portaal Support Schakelaars in LMS Square Square gaat verhuizen Support Ontdubbelen in Excel Casus ‘Zoeken naar de juiste informatie is ook een skill’ Support Tijdschriften inboeken en mailen Casus ‘Je kunt gewoon gebruik van ons maken, ook al zijn we er niet altijd’ Partner Interview Rechtsorde en Square mbt XPOSI Support Lijsten genereren ipv exporteren Roadmap Volgende stap op de Roadmap Support Toelichting SLA Casus ‘De catalogus is één centraal vertrekpunt voor iedere zoekopdracht’ Tips & Tricks Verplaatsen van persoonsgegevens Nieuws Terugkoppeling klantsessies Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 2 Casus ‘Mag ik het ook digitaal?’ Security Datalek in het nieuws Tips & Tricks Bepaal in BIBIS LMS zelf de velden per exemplaartype Nieuws De XPOSI SHOP is live! Casus Nieuws van buiten naar binnen halen Tips & Tricks Het werken met Excel icm BIBIS-data - Deel 1 Tips & Tricks Heb zelf de controle op wat wel en niet gedeeld wordt! Nieuws XPOSI Boeken beschikbaar via Rechtsorde Portaal Casus "Één juridisch kenniscentrum voor onze leden" Praktijk SLA in de praktijk Tips & Tricks Geavanceerd zoeken in XPOSI Nieuws Boeken bestellen in XPOSI Shop Nieuws Gestandaardiseerde SLA voor alle klanten Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd

Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl

Dankzij de nieuwe koppeling tussen BIBIS en Jongbloed.nl wordt nieuw aangekochte juridische literatuur voortaan automatisch opgenomen in de catalogus van Houthoff Buruma.

Het advocatenkantoor beschikt over een goed gesorteerde bibliotheekcollectie. Begin 2015 werd ingezet op verdere verbetering en vernieuwing van de bibliotheek van Houthoff Buruma. Het kantoor maakte daarbij de keuze voor BIBIS, het bibliotheeksysteem van Square, als centraal systeem voor de 'nieuwe' bibliotheekcollectie. De visie van Square op de ontwikkeling van de digitaliserende bibliotheek was daarbij een bepalende factor, evenals de mogelijkheid die het systeem biedt om zowel de fysieke boeken als de toenemende hoeveelheid e-books via één catalogus te ontsluiten.

Houthoff Buruma zocht tevens een partner voor het leveren van de vakliteratuur. Een van de uitgangspunten bij deze keuze was de wens om het proces van bestellen en leveren aan de bibliotheek zoveel mogelijk te stroomlijnen en waar mogelijk te automatiseren. De expertise en het kwalitatief hoogwaardige titelbestand van Jongbloed.nl leidden tot een hernieuwde samenwerking.

‘Door korte lijnen in de samenwerking is de implementatie zowel op technisch als projectmatig gebied snel en voorspoedig verlopen.’ - Kees Visser, directeur Mainpress BV / Jongbloed.nl.

De koppeling tussen BIBIS en Jongbloed.nl zorgt ervoor dat de bibliotheekmedewerkers nauwelijks omkijken hebben naar het catalogiseren van de bibliotheekaankopen. Het is mogelijk om vanuit de BIBIS-catalogus te zoeken in de collectie van Jongbloed. Houthoff Buruma kan nieuwe literatuur zowel bestellen vanuit BIBIS, als rechtstreeks via Jongbloed.nl. Informatie over te leveren boeken geeft Jongbloed voorafgaand aan de levering automatisch door aan BIBIS, waarna de nieuwe aankopen automatisch gecatalogiseerd worden op de door Houthoff Buruma gewenste wijze.

‘Door de invoer van nieuwe aankopen voor de bibliotheek te digitaliseren, houden onze informatiespecialisten tijd over voor andere innovaties, zoals bijvoorbeeld het onderzoeken van de mogelijkheden van artificial intelligence.’ - Pauline Memelink, Kennismanager Houthoff Buruma.

Wilt u meer weten over de koppeling met Jongbloed.nl? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.