Praktijk
Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Casus OCW Nieuws-app Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd Casus Bibliotheek portaal Haagse Hogeschool vernieuwd Casus Square ondersteunt Kenniscollectie.nl Nieuws Meeting Square 2015: 30 jaar jong Nieuws Customer Support Portal Casus Kennisbank voor de Inspectie Veiligheid en Justitie Nieuws 2015, vol met nieuws Nieuws Square sponsort Prissma studiereis Nieuws Fleuren Kersen app Casus Bibliotheek IJsselland Ziekenhuis innoveert Casus Easy report Haagsche Hogeschool Casus Easy report Gelderse Vallei Nieuws Nieuwe BIBIS OPAC Nieuws Square vernieuwt haar huisstijl

Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl

Dankzij de nieuwe koppeling tussen BIBIS en Jongbloed.nl wordt nieuw aangekochte juridische literatuur voortaan automatisch opgenomen in de catalogus van Houthoff Buruma.

Het advocatenkantoor beschikt over een goed gesorteerde bibliotheekcollectie. Begin 2015 werd ingezet op verdere verbetering en vernieuwing van de bibliotheek van Houthoff Buruma. Het kantoor maakte daarbij de keuze voor BIBIS, het bibliotheeksysteem van Square, als centraal systeem voor de 'nieuwe' bibliotheekcollectie. De visie van Square op de ontwikkeling van de digitaliserende bibliotheek was daarbij een bepalende factor, evenals de mogelijkheid die het systeem biedt om zowel de fysieke boeken als de toenemende hoeveelheid e-books via één catalogus te ontsluiten.

Houthoff Buruma zocht tevens een partner voor het leveren van de vakliteratuur. Een van de uitgangspunten bij deze keuze was de wens om het proces van bestellen en leveren aan de bibliotheek zoveel mogelijk te stroomlijnen en waar mogelijk te automatiseren. De expertise en het kwalitatief hoogwaardige titelbestand van Jongbloed.nl leidden tot een hernieuwde samenwerking.

‘Door korte lijnen in de samenwerking is de implementatie zowel op technisch als projectmatig gebied snel en voorspoedig verlopen.’ - Kees Visser, directeur Mainpress BV / Jongbloed.nl.

De koppeling tussen BIBIS en Jongbloed.nl zorgt ervoor dat de bibliotheekmedewerkers nauwelijks omkijken hebben naar het catalogiseren van de bibliotheekaankopen. Het is mogelijk om vanuit de BIBIS-catalogus te zoeken in de collectie van Jongbloed. Houthoff Buruma kan nieuwe literatuur zowel bestellen vanuit BIBIS, als rechtstreeks via Jongbloed.nl. Informatie over te leveren boeken geeft Jongbloed voorafgaand aan de levering automatisch door aan BIBIS, waarna de nieuwe aankopen automatisch gecatalogiseerd worden op de door Houthoff Buruma gewenste wijze.

‘Door de invoer van nieuwe aankopen voor de bibliotheek te digitaliseren, houden onze informatiespecialisten tijd over voor andere innovaties, zoals bijvoorbeeld het onderzoeken van de mogelijkheden van artificial intelligence.’ - Pauline Memelink, Kennismanager Houthoff Buruma.

Wilt u meer weten over de koppeling met Jongbloed.nl? Klik dan hier om contact met ons op te nemen.