Praktijk
Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Casus OCW Nieuws-app Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd Casus Bibliotheek portaal Haagse Hogeschool vernieuwd Casus Square ondersteunt Kenniscollectie.nl Nieuws Meeting Square 2015: 30 jaar jong Nieuws Customer Support Portal Casus Kennisbank voor de Inspectie Veiligheid en Justitie Nieuws 2015, vol met nieuws Nieuws Square sponsort Prissma studiereis Nieuws Fleuren Kersen app Casus Bibliotheek IJsselland Ziekenhuis innoveert Casus Easy report Haagsche Hogeschool Casus Easy report Gelderse Vallei Nieuws Nieuwe BIBIS OPAC Nieuws Square vernieuwt haar huisstijl

Nieuwe BIBIS OPAC

Square presenteert een nieuwe versie van de BIBIS OPAC. Het zoekprogramma voor het BIBIS Bibliotheek systeem heeft een grondige facelift ondergaan. Het uiterlijk is echter niet de belangrijkste vernieuwing in deze versie 3.9.9. Twee veranderingen vallen direct op: de nieuw vormgegeven filtermogelijkheden en de prominente zichtbaarheid van afbeeldingen bij de resultaten.

Faceting

In de jongste versie van de OPAC is het mogelijk de zoekresultaten te filteren door middel van facetten.

De vele filtermogelijkheden in de catalogus zijn op deze wijze voor zowel de informatiespecialist als voor de eind-gebruiker eenvoudig en op intuitieve wijze toegankelijk.

De metagegevens waarop gefilterd kan worden zijn instelbaar voor uw specifieke situatie. De faceting laat zowel EN als ook OF combinaties toe.

Hier komt Square tegemoet aan een veelgehoorde wens om het verfijnen van het resultaat na het zoeken eenvoudiger te maken. Door middel van de facetten kan de gebruiker ook bij een ruim geformuleerde zoekopdracht tocop efficiënte wijze zijn weg vinden in de resultaten.

In dezelfde lijn is kan een zoekvraag bestaande uit meerdere losse woorden nu ook op een meer ‘google-achtige’ manier worden verwerkt waardoor het systeem begrijpelijker reageert.

Covers

De weergave van zoekresultaten in de nieuwe OPAC is sterk visueel georiënteerd. Cover-afbeeldingen kunnen bij de titels worden getoond voor een optimale herkenning van het gevonden resultaat.

Ook op het startscherm van de OPAC kunnen covers getoond worden van bijvoorbeeld nieuwe aanwinsten, titels die aansluiten bij de actualiteit of nieuw bstelde items.

In de layout is gekozen voor veel ruimte en een witte basis waardoor het geheel overzichtelijk en aantrekkelijk oogt.

Titelbeschrijvingen openen voortaan in zogenaamde ‘modale schermen’ bovenop het zoekresultaat waardoor deze snel toegankelijk zijn.

Reacties van enkele klanten

"De nieuwe OPC oogt frisser, mooier en heeft ook op vlak van functionaliteit een groot sprong voorwaarts gemaakt. De facetfiltering is hier het mooiste bewijs van. Dankzij "Google like" search beantwoorden de resultaten veel beter aan wat de zoeker tegenwoordig verwacht na een zoekactie." - Stef Strobbe, VDAB, Brussel
"De nieuwe OPC is helemaal van deze tijd. Het gemak van de filteropties en de aantrekkelijke presentatie met de boekcovers maakt het geheel af. Wij zijn overtuigd dat onze collega’s hiermee snel en eenvoudig door onze collecties kunnen zoeken én vinden" - Rainier Maas, Provincie Zuid-Holland, Den Haag
"Wij zijn erg te spreken over de lay-out van de nieuwe BBIS catalogus, de covers van boeken zijn een mooie nieuwe bijkomstigheid. Ook de mogelijkheid tot het maken van reserveringen door de medewerkers van ons kantoor maakt dat wij onze dienstverlening verder kunnen professionaliseren." - Paul Verheugt, Baker & McKenzie, Amsterdam