Praktijk
Nieuws Square Information Solutions uit Roermond treedt toe tot Total Specific Solutions Casus OCW Nieuws-app Nieuws Houthoff Buruma bibliotheek gekoppeld aan Jongbloed.nl Casus De digitale bibliotheek van Van Doorne Nieuws Paris en Den Hollander sluiten aan bij XPOSI Digital Library Nieuws Square ISO 9001 en 27001 gecertificeerd Casus Bibliotheek portaal Haagse Hogeschool vernieuwd Casus Square ondersteunt Kenniscollectie.nl Nieuws Meeting Square 2015: 30 jaar jong Nieuws Customer Support Portal Casus Kennisbank voor de Inspectie Veiligheid en Justitie Nieuws 2015, vol met nieuws Nieuws Square sponsort Prissma studiereis Nieuws Fleuren Kersen app Casus Bibliotheek IJsselland Ziekenhuis innoveert Casus Easy report Haagsche Hogeschool Casus Easy report Gelderse Vallei Nieuws Nieuwe BIBIS OPAC Nieuws Square vernieuwt haar huisstijl

Square ondersteunt Kenniscollectie.nl

Oktober 2015 werd in de Rozet te Arnhem Kenniscollectie.nl gelanceerd. Square participeert als partner in dit initiatief. De inzet van EASY Federated Search maakt het mogelijk geïntegreerd te zoeken in de catalogi van de deelnemende bibliotheken.

Kenniscollectie.nl is een samenwerking tussen vier bibliotheken in de stad Arnhem: de openbare bibliotheek, de mediatheek van ArtEZ Hogeschool voor de kunsten, het documentatiecentrum van het Nederlands Openluchtmuseum en de juridische bibliotheek van Dirkzwager. Leden van de ene bibliotheek kunnen op vertoon van hun ledenpas gebruik maken van de collecties en faciliteiten van de andere bibliotheken.

Kenniscollectie.nl stimuleert de kennisontwikkeling van mensen en organisaties in Arnhem. Mark Jansen, kennismanager bij initiatiefnemer Dirkzwager: “Je hebt als bedrijf niet alleen een economisch belang maar ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid in de stad. Langs deze weg kunnen we kennis ‘teruggeven’ aan de stad.” Daarnaast bevordert het initiatief ook de samenwerking tussen de vier partners op andere gebieden.

Bij een kenniscollectie hoort ook een gezamenlijke bibliotheekcatalogus. Mark Jansen: “Wij wilden geen ingewikkelde ICT-projecten met samenvoegingen van verschillende systemen. In plaats daarvan zochten we een praktische oplossing waarmee we de vier bestaande catalogi op op een eenvoudige manier op één plek konden samenbrengen. Zodat een geïnteresseerde met één druk op de knop kan zien in welke bibliotheek een boek aanwezig is. Dirkzwager kende Square al als een betrouwbare en enthousiaste partij, en ze wilden graag meedoen.” Jansen is blij met de betrokkenheid van Square: “Met de inzet van EASY Federated Search konden we Kenniscollectie.nl net dat beetje extra geven. En met de technologie van Square kunnen we makkelijk nieuwe bibliotheken aan het initiatief toevoegen.”